Assen heeft een nieuwe kinderburgemeester

Assen heeft een nieuwe kinderburgemeester

Assen heeft een nieuwe kinderburgemeester. Luna Bouius kreeg van alle kinderraadsleden de meeste stemmen en werd daarmee gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Assen.

Op maandag 30 augustus hebben twaalf van de negentwintig kinderraadsleden een presentatie gegeven aan de kinderraad. Daarin vertelden ze waarom zij de beste kandidaat zijn voor de rol van kinderburgemeester.

De een hield een speech, de ander had een flitsend filmpje gemaakt of een PowerPointpresentatie. Na de presentaties mochten alle kinderraadsleden stemmen (alleen niet op zichzelf natuurlijk). Burgmeester Marco Out mocht de winnaars bekend maken. De meeste stemmen waren voor Luna Bouius, zij werd daarmee gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Assen. Andries Nijwenig werd gekozen tot loco-kinderburgemeester.

Donderdag 9 september om 19:00 uur worden de kinderraadsleden en de (loco)burgemeester geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. In verband met de huidige coronamaatregelen mag daar geen publiek bij zijn. Iedereen kan de installatie volgen via de website.

Gemeente Assen
Tiplijn