Docu: Assen-Oost in Probleemwijken; hoe gaat het nu 16 jaar later? (Video)

Docu: Assen-Oost in Probleemwijken; hoe gaat het nu 16 jaar later? (Video)

Zestien jaar geleden was een deel van Assen-Oost te zien in het SBS-programma Probleemwijken. De serie zorgde landelijk voor veel ophef. Niet alleen landelijk, maar ook lokaal. Sommige hoofdpersonen voelden zich genaaid door het programma. Ook richting SBS werden beschuldigingen geuit voor het manipuleren van het programma.

Het was destijds aso-tv maar wat een culthit werd. De reportage is op internet tienduizenden keren bekeken. Assen-Oost is de afgelopen zestien jaar aardig veranderd. Maar hoe gaat het nu met de hoofdpersonen? Hoe gaat het met de wijk?

Journalist Meije Dijkstra zocht de hoofdpersonen van de serie op. Hij blikt samen met hoofdpersonen Geert een beetje stelen, een beetje zuipen  Glas, en Maria woede-uitbarsting  Boomsma, terug op de serie. Wat waren de gevolgen van de serie op hun levens. en hoe kijken ze op dit avontuur terug? Hoe is het bovendien om een levende meme te zijn? Ook sprak Dijkstra met Taco Rijssemus, die destijds deels verantwoordelijk voor de serie was. Want hoe kijkt hij nu terug op de serie Probleemwijken?

youtube/Meije Dijkstra
Tiplijn