Boeren voeren actie bij provinciehuis in Assen (Video)

Boeren voeren actie bij provinciehuis in Assen (Video)

Boeren gingen vandaag in Nederland massaal de weg weer op om te demonstreren. Ook in Assen werd een demonstratie gehouden.

Rond half elf kwamen de eerste trekkers bij het provinciehuis in Assen aan. Ruim vijfhonderd trekkers hebben deelgenomen aan de actie. Onder andere de groep Niezijl en Rogat zijn naar Assen gekomen om hun onvrede te uiten over de stikstofplannen.

De boeren voelen zich namelijk in het nauw gedreven door de overheid. Zij vinden dat de agrarische sector steeds meer de rekening gepresenteerd krijgt van de stikstofcrisis. Hierdoor komen boerenbedrijven de komende jaren mee in gevaar. En dat vindt de agrarische sector onbegrijpelijk.

Rond 13:30 uur was de actie bij het provinciehuis van Assen afgelopen waarna de trekkers vertrokken. Een deel ging naar Jumbo DC in Beilen om die voor een korte tijd plat te leggen. Na een klein half uur vertrokken zij ook daar weer.

De acties vandaag in Assen zijn zonder verdere incidenten verlopen. Volgens de politie, maar ook de boeren zelf, was de sfeer gezellig en gemoedelijk.

Erik Smit
Tiplijn