Tijdens de bijeenkomst werd stilgestaan bij het tienjarig bestaan van Herstelondersteunende Zorg en Ervaringsdeskundigheid bij GGZ Drenthe. Haar eigen ervaringen met een psychiatrische aandoening waren in de jaren negentig een belangrijke aanleiding voor mevrouw Van Everdingen om zich in te zetten voor andere patiënten en bij te dragen aan de oplossing van problemen. Dat heeft er in de praktijk toe geleid dat ervaringsdeskundigen en behandelaars bij GGZ samenwerken om tot het beste behandelplan te komen.
Verder richtte mevrouw Van Everdingen in 2012 het Drents Herstel Ondersteunend Centrum op. Binnen dat team werkt een aantal ervaringsdeskundigen samen die actief zijn in GGZ-Drenthe en eveneens beschikbaar zijn voor GGZ-instellingen in Noord-Nederland. Binnen het centrum fungeert mevrouw Van Everdingen als coördinator. Ook introduceerde zij binnen GGZ Drenthe een Amerikaanse methodiek, die patiënten handreikingen biedt om het hoofd te bieden aan een psychische crisis als die zich bij hen aandient. Dat leidt in de praktijk tot minder zorg en meer zelfvertrouwen bij de patiënten.
Mevrouw Van Everdingen was ook betrokken bij de komst van een noordelijke MBO- en HBO opleiding op het terrein van ervaringsdeskundigheid. Ook levert ze een bijdrage aan het programma Optimaal Leven, een samenwerking tussen zorginstellingen, huisartsen, verzekeraars en gemeenten. Het programma heeft als doel de kwaliteit van leven van mensen met langdurig psychische kwetsbaarheid te vergroten. Mevrouw Van Everdingen wordt gezien als een van de Pioniers en een koploper in Nederland op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid.