Gemeente verhoogt subsidie aan Voedselbank

Gemeente verhoogt subsidie aan Voedselbank

Het college van B en W heeft besloten de subsidie aan de Voedselbank Hart van Drenthe met 3400 euro te verhogen tot 7000 euro.

Daarnaast blijft de gemeente het pand waarin het magazijn en uitgiftepunt van de Voedselbank is gevestigd gratis beschikbaar stellen. Van de Voedselbank maken wekelijks rond de 250 Assenaren gebruik.

Met de verhoging van de subsidie komen B en W tegemoet aan een verzoek van het bestuur van de Voedselbank. Het bestuur ziet zich door uiteenlopende zaken geconfronteerd met stijgende kosten.Voedselbank Hart van Drenthe is actief in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Midden-Drenthe en Assen.

B en W van Assen verbinden wel voorwaarden aan de verhoging van de subsidie. Zo moet het bestuur zich inspannen om de hoge huisvestingskosten in de andere gemeenten te verlagen. Ook verlangt het college dat het bestuur zoekt naar mogelijkheden om de eigen inkomsten te verhogen bijvoorbeeld door middel van fondswerving.

Een andere voorwaarde is dat de Voedselbank moet samenwerken met de geldcoaches die de gemeente wil aanstellen. Dit houdt in de praktijk in dat gebruikers van voedselpakketten in contact worden gebracht met een coach die hen vervolgens financieel begeleidt. Op deze manier krijgt de Voedselbank een plaats binnen het netwerk van partners dat zich bezighoudt met armoedebestrijding in Assen.

Tiplijn