Cosis opent verbouwd woonvorm aan Thorbeckelaan

Cosis opent verbouwd woonvorm aan Thorbeckelaan

Donderdagmiddag was er een open huis bij Cosis aan de Thorbeckelaan in Assen.

De afgelopen maanden zijn de woningen aan de Thorbeckelaan verbouwd en voldoen weer aan de eisen van 2018 die je aan een woonvorm kunt geven. Een deel van het complex is voor begeleid wonen. Hier wonen cliënten die een stukje extra woonondersteuning nodig hebben.

De overige woonplekken zijn logeerplekken voor het kind, jeugd en gezin (KJG) van Cosis. Ook dienen de plekken voor opvang van kinderen die er even tussenuit moeten voor hun zelf, of omdat het gezin even moet aansterken.

Vorige bewoners
De vorige bewoners van deze voorziening hebben een nieuw pand gekregen, daarna heeft het pand lang leeggestaan. Cosis heeft met deze nieuwe bestemming vooral voor afdeling KJG een unieke locatie gemaakt.

Cosis
Cosis is de nieuwe naam van twee organisaties ,Promens Care en Novo, die in voorjaar van 2018 gefuseerd is en onder de naam Cosis verder is gegaan. Cosis heeft in heel Drenthe en Groningen tientallen woon- en werklocaties van zorgboerderijen tot verpleegunits voor uitgebreide zorg. Binnen Assen zijn er ook Begeleid wonen-projecten en wordt de opvang van zwerfjongeren aan de Havenkade gedaan.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn