Filmpje: chauffeur Holtrop-Van der Vlist toont stuurmanskunsten

Filmpje: chauffeur Holtrop-Van der Vlist toont stuurmanskunsten

Het was voor de omstanders prachtig om te zien hoe een chauffeur Holtrop-Van der Vlist even een brede truck over de Norgerbrug heen draaide.

Dagelijks zien we de trucks komen en gaan naar de vestiging van dit Asser transportbedrijf. Maar als dan zon brede dieplader even staat te wachten om de Norgerbrug op te draaien, zie je pas hoeveel kwaliteiten deze chauffeurs hebben en natuurlijk ook de begeleiders die zorgdragen voor de ruimte die deze trucks nodig hebben.

Speciaal vervoer
Het is een vak apart. Dinsdagmiddag kwam deze combinatie vanuit Assen aanrijden en moest even de lastige brug bij de Norgervaart nemen. Begeleidingsvoertuigen houden het overige verkeer op afstand. Zo ook dinsdag toen het verkeer aan beide kanten even stil werd gezet voor de lage en brede dieplader. Zonder enige moeite draaide de chauffeur de combinatie over de brug om even te stoppen om de achterste wielen wat meer sturing te geven. Daarna kon de combinatie zijn weg vervolgen.

Onrust achter zon truck
Het overige verkeer achter de vrachtwagen moest even wachten om de truck de bocht te laten nemen. De begeleiders moeten heel strak toezien dat er niemand er tussendoor glipt. Een motorrijder achter de combinatie wilde graag voorbij maar werd even geattendeerd om rustig aan te doen. Dit speciale vervoer vindt altijd buiten de spits plaats en onder begeleiding van een of twee begeleidingswagens.

Meer zien over Holtrop-Van der Vlist? Zie: www.vandervlist.com/nl/european_offices/assen

Tiplijn