Koninklijke onderscheiding voor Rolf Pepping en Jan Laning

Koninklijke onderscheiding voor Rolf Pepping en Jan Laning

Rolf Pepping uit Assen en Jan Laning uit Westerbork, vrijwilligers van de EHBO-afdeling Assen, krijgen vandaag een koninklijke onderscheiding. De versierselen werden hen opgespeld door burgemeester Marco Out.

Dat gebeurde tijdens de viering van het 90-jarig bestaan van de EHBO-afdeling Assen. Zowel de heer Pepping als de heer Laning werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Pepping is beheerder van materialen, bewaakt als penningmeester de financiën en is een bekend gezicht bij evenementen die in Assen worden gehouden zoals het Bevrijdingsfestival, de Avondvierdaagse of tot enkele jaren geleden bij de Wintertriatlhon.

Ook is hij vaak te vinden op het TT-circuit. Naast eerste hulpverlener is hij tevens instructeur van het rescueteam dat wordt ingezet tijdens autosportevenementen. Vanuit Racecontrol coördineert de heer Pepping de inzet van de rescuemarshals. Bovendien is hij als lid van het Extrication Team gespecialiseerd in het bevrijden van eventueel gewond geraakte autosportcoureurs. Verder maakt de heer Pepping deel uit van het Multidisciplinair Samengesteld Team, het team samengesteld uit alle hulpverleningsdiensten, dat tijdens het TT-festival waakt over de veiligheid in de stad en de veiligheid van de festivalbezoekers.

De heer Laning is sinds het behalen van het diploma eerste hulp bij ongelukken al decennia lang betrokken bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, als vrijwilliger, maar ook als bestuurslid van de afdeling Assen. De heer Laning is praktijkdocent en lescoördinator Eerste Hulp. Zijn passie voor eerste hulp bij ongelukken brengt hij ook over op schoolkinderen in zijn woonplaats Westerbork. Daar verzorgt hij elk jaar de praktijkexamens op de twee basisscholen. Daarnaast is hij voorzitter van de afdeling Westerbork, een rol die hij op zich heeft genomen toen er bestuurlijke problemen ontstonden. Verder verricht hij naast lokale, regionale ook landelijke activiteiten als rayonleider van de Nederlandse Organisatie Docenten EHBO. Ook zet hij zich in bij evenementen als de TT en de Jeugdtour.

Henk Smit
Tiplijn