Vriendendag op TT Circuit geslaagd met nieuwe hoofdsponsor, 20.000-ste Vriend en nieuwe ambassadeur Ben Haarhuis

Vriendendag op TT Circuit geslaagd met nieuwe hoofdsponsor, 20.000-ste Vriend en nieuwe ambassadeur

Met het ondertekenen van een contract met hoofdsponsor Kreeft Opleidingen BV, het verwelkomen van Pascal Mateman als 20.000-ste Vriend, het benoemen van Joey Litjens tot ambassadeur en vele bezoekers, kan de Stichting Vrienden TT Circuit Assen terugkijken op een prima verlopen Vriendendag 2024. Afgelopen zaterdag lieten alleen de weersomstandigheden e wensen over, waardoor het aantal bezoekers, nu 2000, toch tegenviel. Maar de mensen die de moeite hadden genomen een kijkje bij deze “open dag” te nemen, waren erg enthousiast over het gebodene.

Tijdens de opening van de Vriendendag kon voorzitter Agnes Mulder een mooi moment voor VriendenTT aankondigen, door te laten weten dat Kreeft Opleidingen BB uit Hoogeveen zich voor een periode van vijf jaar aan de Stichting Vrienden TT Circuit Assen verbonden heeft als hoofdsponsor. Samen met directeur Lucas Kreeft werd het contract tijdens de openingshandeling ondertekend en voorzitter Mulder liet weten erg ingenomen te zijn met de overeenkomst met Kreeft Opleidingen BV. Directeur Lucas Kreeft prees het goede werk van Vrienden TT en liet weten de organisatie erg te waarderen. Kreeft opleidingen is in 1960 opgericht door Jan Kreeft. Inmiddels staat zoon Lucas aan het hoofd en heeft Kreeft Opleidingen zich ontwikkeld tot een multifunctioneel opleidingscentrum. Kreeft verzorgt toonaangevende verkeersopleidingen in Nederland. Naast de standaard rijopleidingen voor alle rijbewijscategorieën verzorgt Kreeft Opleidingen BV diverse veiligheidstrainingen en bij- en nascholing voor chauffeurs.

Later op de dag was er nog een heuglijk feit te vieren, het bekendmaken van de 20.000-ste Vriend. Pascal Mateman uit Aalten viel die eer te beurt en hij ontving niet alleen een attentie van Vrienden TT, maar ook van het TT Circuit zelf. Adjunct-directeur Mark van Aalderen overhandigde Mateman een uitnodiging voor de 100-ste TT, om die samen met een introducee mee te maken als VIP-gast. Mateman toonde zich enorm verrast en liet weten “dit niet voor mogelijk te hebben gehouden”.  Glunderend nam hij de symbolische cheque van Mark van Aalderen in ontvangst.

In de middag werd Joey Litjens, oud-coureur en tegenwoordig fulltime motorsporttrainer en begeleider van coureurs, voor het voetlicht gehaald. Litjens werd benoemd tot “ambassadeur van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen” en hij zal zich op diverse momenten inzetten voor de organisatie.

Ondanks dat het de gehele dag regende kwamen meer dan honderd motorrijders in diverse sessies in de baan om een aantal rondjes over het circuit te rijden. Een activiteit waarvoor zich veel belangstellende motorrijders vooraf hadden opgegeven. Veel bezoekers aan de Vriendendag konden door middel van rondleidingen kijken in de verschillende gebouwen van het TT Circuit, zoals het mediacentrum, tijdwaarneming, racecontrol en de Viproom van Wigchers Internationaal Transport. Daarnaast maakten veel bezoekers met een touringcar van Kreeft Opleidingen BV een rondrit over het circuit. In de pitsen en op de paddock hadden veel organisaties, motor- en autocoureurs motoren en auto’s gepresenteerd, die bezoekers van dichtbij konden bewonderen. Maar soms ook op en in konden zitten. De fotoworkshop van fotograaf Marco Loman, was enorm in trek en in korte tijd volgeboekt.

Voorzitter van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen, Agnes Mulder, liet zich enthousiast uit over de open dag. “Het is heel mooi om te zien dat toch vele belangstellenden zich ondanks de regen hebben vermaakt en genoten van deze Vriendendag. Als stichting kijken wij op een slaagde dag terug en we bedanken het TT Circuit Assen voor de samenwerking. Doordat wij gastvrij het op circuit zijn ontvangen hebben we deze dag voor onze Vrienden mogelijk kunnen maken”, aldus Mulder na afloop.

Tiplijn