Feestelijke start van de bouw van 29 woningen in Kloosterakker Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg

Feestelijke start van de bouw van 29 woningen in Kloosterakker

De kop is eraf voor de toekomstige bewoners van Kloosterakker fase 2. Met de start van de bouw van deze 29 grondgebonden woningen in Kloosterakker hebben Ter Steege Bouw Vastgoed en de gemeente Assen nieuw woningaanbod ontwikkeld voor de (toekomstig) Assenaar. Alle reden voor een symbolische start-bouw-viering samen met de kopers en de gemeente.

Kloosterakker is de nieuwste woonbuurt van de woonwijk Kloosterveen. Een groene wijk met verscheidenheid aan woningen en alle voorzieningen binnen handbereik. De wijk biedt ruimte aan huurwoningen, vrije kavelbouw en ook projectmatige woningbouw. Met de bouw van deze 29 woningen in fase 2 zijn er weer nieuwe woningen aan het Assense woningaanbod toegevoegd.

In september is gestart met de bouw van de 29 woningen in fase 2. Inmiddels zijn de funderingen aangebracht en worden de eerste vloerplaten gelegd. Reden voor Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg om een feestelijk moment te organiseren met de toekomstige bewoners, de gemeente Assen en overige betrokken partijen. Naast het vieren van deze mijlpaal was het een mooi moment voor de kopers van het plan om kennis te maken met de toekomstige buren.

Bastiaan Piksen, Adjunct Directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg, heette iedereen welkom en vertelde over het ontstaan van dit project en eerder gerealiseerde projecten in Kloosterakker en in Kloosterveen. Wethouder Albert Smit wenste de toekomstige bewoners veel woonplezier toe. Tevens sprak hij de ambitie uit van de gemeente Assen om minstens 300 woningen per jaar te bouwen en verwees hierbij naar Ter Steege als belangrijke bouwpartner.

Uiteindelijk was het de eer aan wethouder Albert Smit en Bastiaan Piksen om de vloerplaat op de juiste plek te leggen.

Tiplijn