Op- en afritten Assen, Assen-West en Assen-Noord tegelijk dicht vanwege werkzaamheden

Op- en afritten Assen, Assen-West en Assen-Noord tegelijk dicht vanwege werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden op de A28 gaan de afritten 32 (Assen) tot en met 34 (Assen-Noord) enkele nachten dicht vanwege werkzaamheden.

Rijkswaterstaat laat vanaf vanavond werkzaamheden uitvoeren aan het Kloosterveen viaduct. De voegovergangen en het asfalt moet op beide weghelften worden vervangen.

De werkzaamheden beginnen op vrijdagavond 18 oktober 2024 om 19.00 uur met een nachtafsluiting om de verkeerssystemen te plaatsen. Tijdens deze nacht is de hele weg in beide richtingen afgesloten en moet het verkeer omrijden.

Om veilig te werken aan het viaduct rijdt het verkeer in beide richtingen vanaf zaterdagochtend 19 oktober via een omlegging van de weg. Dit betekent dat het verkeer via 1 weghelft in beide richtingen kan doorrijden. Het verkeer rijdt op versmalde rijstroken en kan elkaar niet inhalen of naast elkaar rijden.

Nieuwe voegovergangen
De voegovergangen bij het viaduct Kloosterveen zijn aan het einde van hun levensduur waardoor onderhoud op korte termijn nodig is. Het is noodzakelijk de oude voegovergangen eruit te halen en er nieuwe in te plaatsen.

Allereerst wordt het asfalt verwijderd en de vangrail tijdelijk van het viaduct afgehaald. Daarna beginnen ze met het verwijderen van de oude voegovergangen en het plaatsen van nieuwe voegovergangen.

Na het aanbrengen van nieuw asfalt en het terugplaatsen van de vangrail, wordt de omlegging van de ene weghelft naar de aangepakte weghelft verplaatst. De werkzaamheden herhalen zich dan op de vrijgekomen weghelft.

Meer kans op files
Het verkeer kan in beide richtingen doorrijden, maar er is meer kans op vertragingen en files dan gebruikelijk. Om de hinder te beperken maakt men actief gebruik van social media en omleidingsroutes.

Bij knooppunten Meppel, Hoogeveen & Assen worden tekstwagens geplaatst die de actuele reistijd en de snelste route aangeven. Weggebruikers worden geadviseerd deze aan te houden en voor vertrek de navigatie te controleren om te zien wat de snelste route is.

Afsluitingen op- en afritten:
Assen-West:   vrijdag 18 oktober tot en dinsdagochtend 29 oktober en van vrijdagavond 1 november tot en met dinsdagochtend 12 november.
Assen             vrijdagnacht 18 oktober en maandagnacht 28 oktober 2024.
Assen-Noord: vrijdagnacht 18 oktober en maandagnacht 28 oktober 2024.

Tiplijn