Nomineren voor Asser jeugdlintje kan nog tot en met morgen

Nomineren voor Asser jeugdlintje kan nog tot en met morgen

Iedereen in Assen kan vanaf dit jaar een jongere tussen de zes en achttien jaar nomineren voor een jeugdlintje. Iemand kan een jeugdlintje krijgen, omdat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een buurjongen die mantelzorg verricht voor een zieke buurvrouw, het redden van een hondje uit het water of een nichtje die elke week boodschappen doet voor haar oma. Allemaal acties waarmee jongeren iets voor een ander betekenen. Om iemand te nomineren kan nog tot en met 15 oktober. 

Het idee van de jeugdlintjes komt van de kinderraad van Assen. De kinderraad wil graag dat ook kinderen en jongeren kunnen worden onderscheiden met een lintje voor een uitzonderlijke prestatie. Net als volwassenen. Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, delen wij de eerste jeugdlintjes uit. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury met onder andere burgemeester Marco Out, kinderburgemeester Edwin en wethouder jeugd Jan Broekema.

Ontwerp
Het jeugdlintje is, net als de ambtsketen een paar jaar geleden, ontworpen door een leerling van CS Vincent van Gogh. Nienke heeft het ontwerp gemaakt van plexiglas, net als de ambtsketen. De ‘medaille’ is het silhouet van Drenthe met Assen als zilveren hart van onze mooie provincie.

Aanmelden Iedereen (zoals vaders, moeders, ooms, tantes of docenten) kan een jongere uit Assen nomineren. Aanmelden kan tot en met 15 oktober via deze pagina.

Tiplijn