Psychiater Johan Arends ontvangt Koninklijke onderscheiding Gemeente Assen

Psychiater Johan Arends ontvangt Koninklijke onderscheiding

De heer Johan Arends is vandaag koninklijk onderscheiden. Hij nam vanmiddag na bijna 30 jaar afscheid van GGZ Drenthe. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marco L.J. Out reikte de onderscheiding uit.

De heer Arends is sinds 1 april 1997 is werkzaam als psychiater en vanaf 2008 als hoofd behandelbeleid van het circuit voor langdurige zorg bij Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ) Drenthe. GGZ Drenthe biedt gespecialiseerde, multidisciplinaire behandeling bij ernstige, complexe psychische problemen aan mensen van alle leeftijden.

Inzet
Naast zijn gewone werk heeft de heer Arends aan veel onderzoeken meegewerkt. GGZ Drenthe vindt onderzoek belangrijk om patiënten beter te helpen. Door nieuwe behandelingen en medicijnen kunnen ze de zorg verbeteren. De heer Arends speelde een grote rol in veel regionale en landelijke onderzoeken. Hij was ook leider van het project Optimaal Leven en werkte samen met de apothekers van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Belangrijke rol
Burgemeester Out “Johan Arends heeft veel belangrijke projecten gedaan, zowel regionaal als landelijk. Door zijn werk met nieuwe behandelingen en medicijnen zijn de behandelingen beter geworden. Dit is belangrijk voor de zorg en vooral voor de cliënten! Cliënten konden altijd bij de heer Arends terecht. Zijn deur stond altijd open en hij maakte altijd tijd voor een praatje.”

Tiplijn