Het Move Your Ass Festival is de plek voor jong en oud Mara Zuidema

Het Move Your Ass Festival is de plek voor jong en oud

Op zaterdag 19 oktober vindt het Move Your Ass Festival plaats in het Havenkwartier in Assen. Het Move Your Ass Festival is hét culturele festival door en voor jongeren vol muziek, theater en dans! Tijdens het festival zie je onder andere voorstellingen van Firma Frictie en de Garage TDI Vooropleiding. Assense jongeren presenteren ook hun eigen werk, wat ze in de aanloop naar het festival met professionals hebben gemaakt. Garage TDI vormt het kloppend festivalhart, met theater, installaties, horeca en meer. Meer info & tickets via garagetdi.nl/moveyourass.

De afgelopen maanden hebben jongeren uit Assen toegewerkt naar het Move Your Ass Festival, een festival voor en door jongeren. Tijdens het festival zie je de theater-, muziektheater- en dansperformances waar de jongeren in vijf weken, met een theaterprofessional, aan hebben gewerkt.

Naast de performances van de Assense jongeren, zie je voorstellingen van de Vooropleiding van Garage TDI. Zo zijn theaterexperiment Nat Pak, de verteltheatervoorstelling De tragedie van Hamlet en Ophelia en de improvisatievoorstelling U roept, wij spelen tijdens het festival te zien. Ook speelt Firma Frictie hun voorstelling Als ik een ruimte binnenloop, wil ik dat iedereen mij leuk vindt.

Het belooft een mooie dag te worden met een heuse Move Your Ass Gym en een avondprogramma met spoken word en een comedy night. De avond sluiten we samen af met een disco in de theaterzaal van Garage TDI. Meer informatie en (combi)tickets via garagetdi.nl/moveyourass

Move Your Ass
Move Your Ass is een programma voor jongeren van 12 tot en met 20 jaar. Als thema staat jouw identiteit centraal. Want wat maakt het dat jij bent, wie je bent? En waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? En waarom eigenlijk?

We horen overal terug dat de mentale gezondheid van onze jongeren over de afgelopen jaren een flinke deuk heeft opgelopen. Garage TDI ontwikkelt voor de jongeren in Assen een programma vol workshops, theater, dans en andere kunsten om jezelf in beweging te brengen voor jouw mentale gezondheid.

Move Your Ass wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Assen, Fonds voor Cultuurparticipatie en Vaart Welzijn.

Tiplijn