DCTerra viert Diversity Day met interactieve actie op alle locaties

DCTerra viert Diversity Day met interactieve actie op alle locaties

ASSEN – Vandaag heeft DCTerra op al haar locaties aandacht gevraagd voor Diversity Day, een dag die in het teken staat van diversiteit en inclusie in het onderwijs en daarbuiten. In elke regio van de school is op een locaties een spandoek opgehangen waar studenten, docenten en bezoekers hun ideeën, wensen en dromen over de kracht van diversiteit konden opschrijven. Deze actie geeft iedereen binnen de schoolgemeenschap de kans om hun visie te delen, stil te staan en met elkaar in discussie te gaan over het belang van een inclusieve samenleving.

Op de locatie Anne de Vriesstraat in Assen werd Diversity Day bijzonder feestelijk gevierd. Wethouder Jan Broekema (portefeuille o.m. Jeugdzaken) van de gemeente Assen, samen met leden van het College van Bestuur van Drenthe College, hebben zich bij de actie gevoegd. Ook zij schreven hun visie en dromen op het doek.

Na het opschrijven van hun dromen gingen de wethouder en de leden van het College van Bestuur in gesprek met aanwezige studenten. Er werd vooral gesproken over wat diversiteit voor hen betekent en hoe het hen beïnvloedt in hun dagelijkse leven, zowel binnen als buiten de schoolmuren. Deze dialoog leverde inspirerende verhalen en nieuwe inzichten op over hoe diversiteit bijdraagt aan een rijkere leer- en werkomgeving.

Diversity Day: aandacht voor diversiteit en inclusie
Met deze actie wil DCTerra de kracht van diversiteit zichtbaar maken en bewustwording creëren over het belang van een inclusieve cultuur. Diversity Day biedt een uitgelezen kans om het gesprek te voeren over thema’s als gelijkwaardigheid, respect en het benutten van verschillen tussen mensen.

DCTerra benadrukt met deze actie dat iedereen ertoe doet en dat een veilige en open omgeving de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling en een respectvolle samenleving. De spandoeken, volgeschreven met wensen en dromen, blijven gedurende de hele week zichtbaar op de locaties van Drenthe College om ook na Diversity Day de dialoog over diversiteit voort te zetten.

Tiplijn