Loop mee met de vernieuwde Speelroute Pups van Mannes

Loop mee met de vernieuwde Speelroute Pups van Mannes

Op dierendag, vrijdag 4 oktober, wordt de vernieuwde Pups van Mannes Speelroute om 15.00 uur geopend! Gemeente Assen en binnenstadsorganisatie Vaart in Assen blazen deze superleuke route nieuw leven in met twee nieuwe spelletjes en een speciale kidskaart vol leuke opdrachten. Alle kinderen zijn vrijdagmiddag met hun (knuffel)huisdier welkom om de route te lopen en mee te doen met activiteiten op het Koopmansplein.

Een interactieve en avontuurlijke tocht voor het hele gezin!

De vernieuwde Pups van Mannes Speelroute is uitgebreid met twee nieuwe speelpunten: een hinkelpad op de Stationsstraat en een zoekspelletje op het Ceresplein. De route begint bij het iconische standbeeld van Mannes en slingert door de hele binnenstad. In totaal zijn er nu acht punten waar kinderen opdrachten kunnen uitvoeren.

Volg de route met de gratis kidskaart
Naast de route is er een speciale kidskaart. Hierop staan niet alleen de opdrachten van de speelroute, maar ook extra tips voor leuke gezinsuitjes. Zijn alle opdrachten op de kaart uitgevoerd? Dan kunnen kinderen bij VVV Assen een presentje ophalen. De kaart is vanaf vrijdagmiddag gratis verkrijgbaar bij diverse punten in de stad en regio, waaronder VVV Assen.

Programma vrijdag 4 oktober
De feestelijke heropening vindt plaats op dierendag, 4 oktober, van 15.00 tot 17.00 uur. Wethouder Bert Jan ten Oever en kinderburgemeester Edwin openen de route bij het standbeeld van Mannes op het station van Assen. Kinderen kunnen daarna met hun (knuffel)huisdier de route lopen en meedoen aan extra kinderactiviteiten op het Koopmansplein waar ze ook een leuke traktatie krijgen. Bekijk hier het evenement: https://www.ditisassen.nl/kom-ontdekken/blogoverzicht/openingsfeest-pups-van-mannes-speelroute

Het doel van deze speelroute is om van Assen een nog aantrekkelijkere, kindvriendelijke stad te maken waar jong en oud genieten.Bekijk de route hier: https://www.ditisassen.nl/bezoek-assen/doe-beleef/pups-van-mannes-speelroute

Tiplijn