Rijdende concertzaal Classic Express op het Koopmansplein Via Stichting Muziekkamer Assen

Rijdende concertzaal Classic Express op het Koopmansplein

Het is zover! De Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, strijkt op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober neer op het Koopmansplein in Assen. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. In de rijdende concertzaal is plaats voor ongeveer 35 kinderen per concert.

Aan boord van de Classic Express zullen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, jonge toptalenten uit heel Nederland, optreden voor basisschoolklassen. Begin oktober kunnen de kinderen van Maria in Campis, KC Het Sterrenschip, KC de Lichtbaak, KC de Veldkei en KC de Valkenhorst genieten van verschillende klassieke concerten. De concerten in de Classic Express duren ongeveer drie kwartier en worden begeleid door een speciaal opgeleide pianist, die ook de presentatie verzorgt.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Stichting Muziekkamer Assen en ICO, Partner in Kunst & Cultuur. Zij hebben de handen ineen geslagen om kinderen van de basisscholen op een speelse manier in contact te brengen met klassieke muziek. In totaal komen er meer dan 200 leerlingen uit groep 7 en 8 luisteren naar zes concerten in deze concertzaal op wielen.

 

Tiplijn