Inspiratiemiddag Kinderboekenweek biedt creatief lesmateriaal ICO Partner in Kunst & Cultuur.

Inspiratiemiddag Kinderboekenweek biedt creatief lesmateriaal

Op 18 september vond bij DNK in Assen de jaarlijkse Inspiratiemiddag Kinderboekenweek plaats, georganiseerd door DNK en ICO Partner in Kunst & Cultuur. Meer dan 60 leerkrachten en PABO-studenten kwamen samen om nieuwe ideeën op te doen rondom het Kinderboekenweek-thema van dit jaar: Lekker eigenwijs.

Eigenwijze workshops
De middag bestond uit een lezing van kinderboekenschrijver Sanne Rooseboom, bekend van het boek MOT en de metaalvissers. Daarnaast volgden de deelnemers verschillende creatieve workshops, allemaal met het doel om leesplezier in de klas te stimuleren. De workshops sloten aan op het Kinderboekenweek-lespakket, dat de deelnemers na afloop cadeau kregen.

Lespakket
Het lespakket bevat creatieve kunstlessen die zijn ontworpen door kunstdocenten van het ICO. In deze lessen, die aansluiten bij de thema’s van de boeken en het Lekker Eigenwijs-thema van de Kinderboekenweek, gaan leerkrachten zelf aan de slag om leerlingen op een creatieve manier te betrekken bij lezen. Zo biedt het lespakket leerkrachten een mooie manier om literatuur en kunst te combineren in hun klas.

Waardevolle inspiratiemiddag
De Inspiratiemiddag is al elf jaar een waardevolle traditie, waarbij onderwijsprofessionals praktische tools krijgen om leesplezier en creativiteit te stimuleren. Het enthousiasme van de deelnemers laat zien dat dit evenement nog steeds hard nodig en geliefd is.

Tiplijn