Volop gratis activiteiten voor kinderen tijdens Oktober Kindermaand K&C

Volop gratis activiteiten voor kinderen tijdens Oktober Kindermaand

In oktober kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis deelnemen aan heel veel kunst- en cultuuractiviteiten tijdens Oktober Kindermaand. Ruim honderd organisaties in de provincie, waaronder musea, theaters, muziek- en dansscholen, bibliotheken en molens bieden deze maand meer dan 120 activiteiten aan zoals workshops, speurtochten, voorstellingen, rondleidingen en buitenactiviteiten. In Assen doen dit jaar 21 organisaties mee. Een nieuw record!

Ontdekkingsreizigers
Jonge ontdekkingsreizigers kunnen naar alle lust de natuur in. Bij Scoutinggroep De Zwervers leren kinderen knopen leggen en een kampvuur maken. In het Duurzaamheidscentrum wordt een diersporenquiz georganiseerd en kunnen kinderen meedoen aan paddenstoelenbingo. De Nacht Van De Nacht wordt gevierd met een spannende boswandeling. En ook in het Drents Museum en Drents Archief zijn verschillende avontuurlijke activiteiten.

Muziek, dans en theater
Op het gebied van podiumkunsten is er in Assen ook genoeg keus. Zowel Garage TDI, Het Danskwartier, Koorschool Drenthe, MFA Kloosterveste, Malu Dance Company en Podium Zuidhaege bieden muziek-, dans- en theaterworkshops. De Digital Art Factory laat kinderen experimenteren met muziekproducties en stopmotion videoclips. Uit de Knoop Kinderyoga biedt yogaworkshops en jeugdcircus Bombari en Calefax brengen shows voor de hele familie.

Kinderboekenweek
Ook voor de jonge lezers is er in het programma aandacht. In het kader van de Kinderboekenweek organiseert DNK verschillende activiteiten voor kinderen vanaf twee jaar. Bij Rapunsel Kinderboeken staat een ontmoeting met een illustrator centraal en kunnen kinderen voor detective spelen. En alle gelezen boeken kunnen geruild worden op de kinderboeken ruilmarkt.

Het programma van Oktober Kindermaand is samengebracht in een boekje dat op de basisscholen in Drenthe is verspreid en ook verkrijgbaar is bij de TIP’s en gemeentehuizen. Alle activiteiten zijn ook online te vinden op www.kindermaand.nl

Tiplijn