Vanaf 16 september op 50 locaties in Drenthe weer de VVN snelheidsacties

Vanaf 16 september op 50 locaties in Drenthe weer de VVN snelheidsacties

Opnieuw voeren tientallen VVN vrijwilligers op vijftig locaties in heel Drenthe de VVN Snelheidsactie uit.

Hiermee willen VVN, de politie, de Drentse gemeenten en de provincie Drenthe weggebruikers oproepen om rustig te rijden. Te hard rijden gebeurt vaak onbewust, maar het heeft veel impact op de verkeersveiligheidsgevoelens van bewoners.

Helaas zijn het vaak mensen uit de eigen straat of wijk die te hard rijden. Hard rijden zorgt voor verkeersonveilige situaties en overlast. In de tweede helft van september is er daarom weer extra aandacht voor de rijsnelheid. De campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ loopt dan af, maar de scholieren blijf je in het verkeer tegenkomen. Extra reden om je aan de maximumsnelheid te houden!

De locaties zijn gekozen op basis van klachten van bewoners. Deze klachten komen zowel bij de gemeenten als bij het Participatiepunt van VVN binnen. Maar ook uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat de rijsnelheden in Drenthe te hoog liggen.

Snelheidsmetingen
VVN organiseert snelheidsmetingen met laserguns waarbij bestuurders op ludieke wijze worden gewezen op hun snelheid. Vrijwilligers van VVN hebben in juni de eerste Snelheidsactie uitgevoerd. Uit de resultaten bleek dat er in meer dan de helft van de straten te hard gereden wordt.

Kennis opfrissen  
Niet iedereen weet precies welke snelheidslimiet op welke weg geldt. Dat zorgt voor onzekerheid, bekeuringen, onveilige situaties en zelfs ongevallen. Het is belangrijk dat mensen zich aan de snelheidslimiet houden. Dat is niet alleen veiliger voor de bestuurder en andere weggebruikers, maar ook voor mensen die in de buurt wonen. Reden genoeg om de kennis over de snelheidslimieten op te frissen. Op www.snelhedenindrenthe.nl staan alle snelheidslimieten en –regels op een rij.  

Organisatie
De snelheidscampagne is een initiatief van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe en willen zij het aantal hardrijders verminderen. Lees meer op www.snelhedenindrenthe.nl.

Tiplijn