Politie zoekt naar informatie en getuigen van brandstichting bij Drents Museum

Politie zoekt naar informatie en getuigen van brandstichting bij Drents Museum

Wie herkent deze verdachte van brandstichting bij het Drents Museum? Aan De Brink in Assen wordt op donderdagochtend 22 augustus melding gedaan van een stapel pallets die in brand staan. De politie is op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor het aansteken van deze brand. 

Op donderdag 22 augustus is er omstreeks 6:03 uur brandgesticht op De Brink in Assen. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle heeft, kan niet voorkomen worden dat er schade ontstaat aan het museumpand. De muur is beschadigd en ook de ramen boven en naast de brandhaard raken beschadigd of gaan kapot.

Onderzoek

Omdat er een vermoeden bestaat van brandstichting, start de politie direct een onderzoek. Er wordt buurtonderzoek gedaan en er worden camerabeelden bekeken. Op de beelden is een verdachte te zien die vanaf de Torenlaan richting het museum fietst. Op De Brink komt de verdachte uit bij de stapel pallets die na een handeling van de verdachte vlam vatten. De verdachte fietst vervolgens weg via het Museumlaantje richting de Oostersingel.

Signalement

  • Slank postuur
  • Lichtkleurige capuchon
  • Lichtkleurige jas met een embleem ter hoogte van de linkerschouder
  • Donkerkleurige broek
  • Fietste op een donkerkleurige damesfiets met lichtkleurige fietstassen en een bagagerek voorop de fiets.

Tips

De politie is op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor deze brandstichting. Herken jij de persoon op de camerabeelden? Heb jij iets gehoord of gezien wat van belang kan zijn voor het onderzoek? Deel uw informatie via 0800-6070 (Opsporingstiplijn), via dit tipformulier of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).Heb jij zelf beelden van de verdachte rond de tijd van het incident in de buurt van het Drents Museum? Upload deze beelden dan via politie.nl/upload.

Tiplijn