Informatiebijeenkomst op 9 september over uitbreiding oefenterrein De Haar

Informatiebijeenkomst op 9 september over uitbreiding oefenterrein De Haar

De veiligheidssituatie in de wereld is veranderd. Hierdoor wordt er meer van de Nederlandse krijgsmacht gevraagd. Meer activiteiten betekent dat er meer ruimte nodig is om te oefenen, voor infrastructuur, munitieopslag en nieuwe of aangepaste vergunningen.

Defensie is op dit moment locaties in Drenthe aan het onderzoeken voor eventuele uitbreiding. Een van die locaties is het bestaande oefenterrein De Haar. Op 29 augustus zijn de zoekgebieden voor deze mogelijke uitbreiding bekend gemaakt.

Het oefenterrein De Haar is op dit moment 400 hectare groot, maar dat moet nog 200 tot 400 hectare groter worden. Defensie beseft dat de impact voor omwonenden mogelijk groot kan zijn, als deze locatie gekozen wordt. Daarom willen ze iedereen zo goed mogelijk informeren over het onderzoek.

Aanmelden en meer informatie
Om inwoners van Assen te informeren, organiseert Defensie een informatiebijeenkomst over de plannen voor De Haar. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook vragen stellen. De avond is op maandag 9 september van 19.00 uur tot 21.30 uur in Hotel van der Valk Assen (Balkenweg 1) in Assen. Aanmelden is verplicht en kan op de website van ruimtevoordefensie.com.

Meer informatie over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie staat op de website van defensie.nl.

Tiplijn