Open dag logegebouw van de Asser Vrijmetselaars op zaterdag 14 september Bert Jippes

Open dag logegebouw van de Asser Vrijmetselaars op zaterdag 14 september

Op zaterdag 14 september houden de Asser vrijmetselaarsloges Moed en Volharding (mannenloge) en Alchemilla (vrouwenloge), tussen 10:30 en 16:00 uur een open dag in het logegebouw in Assen. Ook de gemengde loge Fiat Lux uit Leeuwarden is vertegenwoordigd en ook de Weefsters loge Fons Vitae uit Groningen.

Iedereen kan dan kennis maken met de vrijmetselarij en wat de vrijmetselarij in het dagelijks leven betekent. Er is een presentatie en daarnaast is er voldoende ruimte voor persoonlijke gesprekken.

De “Dag van de Vrijmetselarij” valt altijd samen met de landelijke Open Monumentendag. Het logegebouw is ook om die reden opengesteld. Het thema van deze dag is:

                                                                                  routes, netwerken en verbindingen

Dat thema sluit mooi aan bij waar de vrijmetselarij voor staat. Namelijk het leggen van verbindingen. Ook de bouw- en lichtsymboliek zijn nog steeds, ook in onze tijd, de thema’s binnen de vrijmetselarij waarmee de leden zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, om zo een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij. Vrijheid, verdraagzaamheid en respect. Drie trefwoorden waarmee de vrijmetselarij kan worden gekarakteriseerd. Uitgaan van ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, het kweken van verdraagzaamheid, het zoeken naar wat mensen en volken verbindt en trachten verdeeldheid weg te nemen. De vrijmetselarij biedt een plek voor iedereen, ongeacht religie, rang of stand, cultuur, kleur of taal.

Op deze Dag van de Vrijmetselarij zijn alle ruimtes van het logegebouw vrij toegankelijk. Er zijn leden van de loges aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u rond te leiden in het gebouw.

U kunt het logegebouw zaterdag 14 september bezoeken tussen 10:30 uur en 16:00 uur. Het gebouw staat aan de Eschstraat 43a in Assen. Het is een unieke kans om kennis te komen maken met de werkwijze van de vrijmetselarij.

Tiplijn