Drone brengt schoollunch op Driemaster Werkplein Drentsche Aa

Drone brengt schoollunch op Driemaster

Voor kindcentrum Driemaster in Assen begon de dag op wel een hele ludieke manier, vanmorgen werd er een hele speciale schoollunch bezorgd. Werkplein Drentsche Aa (WPDA) leverde deze lunch namelijk met een drone af, een primeur die de aftrap vormt voor een reeks dagelijkse, gratis schoollunches die het hele jaar door aan het kindcentrum worden aangeboden.

Wethouder Cor Staal van de gemeente Assen was ter plekke om deze lunch persoonlijk te overhandigen aan directeur Heleen Drent van kindcentrum Driemaster, een locatie van Plateau integrale kindcentra. De vlucht zelf werd uitgevoerd door Drone Delivery Services uit Assen.

Het initiatief voor de dagelijkse schoollunches komt van Werkplein Drentsche Aa, dat inspeelde op een landelijk initiatief van de Rijksoverheid: schoolmaaltijden.nl. Dit programma is gericht op scholen waar minimaal 30% van de leerlingen uit een gezin met een laag inkomen komt. Scholen hebben de vrijheid om de maaltijden op een manier te organiseren die het beste aansluit bij de behoeften van hun leerlingen.

Directeur Heleen Drent: "We zijn ontzettend dankbaar voor deze dagelijkse schoollunches. Ze zorgen niet alleen voor een gezonde maaltijd voor onze leerlingen, maar versterken ook het gevoel van gemeenschap en zorg binnen onze school. Dit initiatief maakt echt een verschil in het leven van onze kinderen."

In samenwerking met cateringbedrijf Appèl, dat de benodigde producten levert, bereiden medewerkers van WPDA/iWerk de lunches met zorg en vakmanschap. De lunches bestaan uit volkoren producten met gezond beleg, waaronder Halal kipfilet. Met dit initiatief wil WPDA/iWerk niet alleen gezonde maaltijden aan de kinderen bieden, maar ook bijdragen aan de inclusie en ontwikkeling van hun eigen medewerkers.

Voor de rest van het jaar zal WPDA/iWerk dagelijks de schoollunches verzorgen voor kindcentrum Driemaster. Koeriers van Business Post, eveneens onderdeel van WPDA/iWerk, zullen de maaltijden dagelijks bij het kindcentrum bezorgen.

De organisatie van dit landelijke initiatief ligt in handen van het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis, in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Tiplijn