Oud-werknemer Plaza Sportz bestraft voor stelen van de baas

Oud-werknemer Plaza Sportz bestraft voor stelen van de baas

Voor het stelen van zijn baas is een 26-jarige oud-werknemer van Plaza Sportz veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De man uit Assen heeft ruim 10.000 euro verduisterd. Het geld moet hij terugbetalen.

Het geld ging op aan gokken. De Assenaar werkte in de technische dienst. De nieuwe eigenaar kwam vorige zomer erachter dat er steeds geld verdween. Hij stelde een onderzoek in en kwam bij de technicus uit. De man boekte het gestolen geld telkens over naar zijn eigen rekening en liep op die manier tegen de lamp. 

De gemakkelijkste weg
De man vergokte zijn hele salaris. Hij kon daardoor zijn vaste lasten niet meer betalen. In plaats van aankloppen bij familie en vrienden, koos hij voor de gemakkelijkste weg. De rechter vond dat de man daarmee het vertrouwen van zijn baas flink heeft beschaamd.

De man heeft zich ingeschreven bij het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) waardoor hij de komende vijf jaar niet meer kan gokken. De rechter legde hem de werkstraf op, gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.  

Tekst: Marjan Buring/ADP

Tiplijn