Inschrijving 4 Mijl van Assen gaat zaterdag 'ronkend' van start in Formule 1-stijl

Inschrijving 4 Mijl van Assen gaat zaterdag 'ronkend' van start in Formule 1-stijl

Op zaterdag 26 maart wordt de inschrijving van de 4 Mijl van Assen op spectaculaire manier geopend in Winkelcentrum Marsdijk. In een ‘Max’ Formule 1-simulator rijden wethouder Bob Bergsma (Sport) en atleet Tom Hendrikse een rondje tegen elkaar. In de echte 4 Mijl van Assen is de winnaar duidelijk, maar is dat in de simulator ook zo?

De 4 Mijl van Assen bestaat dit jaar 5 jaar en dat eerste lustrum vieren ze groot. De afgelopen jaren is de 4 Mijl steeds verder gegroeid. Ondanks de coronamaatregelen en dankzij een mooie samenwerking met de gemeente Assen, de provincie Drenthe en alle sponsoren kon het evenement toch doorgaan. De organisatie grijpt het 5-jarig jubileum én het wegvallen van de coronamaatregelen aan om er iets heel moois en unieks van te maken. Iets wat ze in Assen nog niet gezien hebben.

Formule 1-plein
Als organisatie willen ze blijven vernieuwen en zo nog meer bieden op het gebied van sport, bewegen én gezelligheid. Ook de combinatie van cultuur en sport vinden ze daarbij erg belangrijk. Bij de vijfde editie is een groot Formule 1-plein te vinden met activiteiten voor alle leeftijden. Ze breiden de deelname van (bedrijven)teams voor de 4 Mijl van Assen uit met een speciale bandenwisselchallenge. Dat betekent dat je met het bedrijventeam eerst gaat hardlopen en daarna aan de challenge meedoet. Een leuke toevoeging voor bedrijven-, buurt-, straat-, wijk- of vriendenteams. Na afloop is er genoeg te eten en te drinken op het horecaplein. Daarnaast zijn er Formule 1-simulators en kunnen kinderen op een uitgezet parcours in een elektrische auto zitten.

Meer muziek, meer aankleding
Langs de route is meer muziek te horen (op vijf plaatsen in plaats van drie). Ook wordt de route meer aangekleed en vragen we aanwonenden om daaraan mee te doen. De organisatie heeft ruimte gecreëerd voor maximaal 2500 lopers waardoor ze de kwaliteit hoog houden. In samenwerking met Univé Noord-Nederland, Run2Day en Loopgroep Assen ’20 organiseren ze van te voren clinics om blessurevrij de 4 Mijl te lopen.

Ook voor mensen met een smalle beurs
De 4 Mijl van Assen ondersteunt het initiatief van Meedoen in Assen. Via de speciale website kunnen mensen binnenkort gratis deelname aan de 4 Mijl en/of kleding en schoenen aanvragen.

Nieuwe shirts
Dit jaar zijn er weer nieuwe 4 Mijl-shirts. De eerste driehonderd kinderen krijgen het shirt – met een waarde van 20 euro – zelfs gratis dankzij Kiwanis Kinderfonds en Univé Noord-Nederland.

 4 Mijl Festival
Naast de 4 Mijl organiseren ze ook het 4 Mijl Festival waar sport, bewegen, cultuur en gezelligheid samenkomen. Ook op het festival is veel nieuws te bewonderen. Zo wordt het kinderplein uitgebreid met een kleedjesmarkt waar kinderen van alles kunnen aanbieden en wordt het horecagedeelte gezellig aangekleed en is er meer keuze op het gebied van eten en drinken. Daarnaast wordt de fair groter van opzet en komt er een groots opgezet Formule 1-plein.

Ondanks alle vernieuwingen en extra’s blijft de inschrijvingsprijs (€9,95) gelijk.

Tiplijn