Dr. Nassau College Quintus in actie voor Oekraïne

Dr. Nassau College Quintus in actie voor Oekraïne

Het Dr. Nassau College Quintus komt in actie voor het door oorlog getroffen Oekraïne

“In onze voorjaarsvakantie escaleerde op 24 februari de situatie in Oekraïne. In een paar dagen tijd zijn er doden en gewonden gevallen en inmiddels zijn meer dan een miljoen Oekraïners op de vlucht geslagen naar buurlanden. De emotionele en materiële schade is groot en de ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners. Binnen Quintus leven wij mee met de Oekraïnse bevolking en willen wij graag een bijdrage leveren door geld in te zamelen en door informatie te verstrekken” vertelt directeur Ralf Buiter.

De docenten geschiedenis besteden tijdens hun lessen aandacht aan de situatie in de Oekraïne. Hierdoor krijgen De leerlingen achtergrondinformatie en kunnen ze zich een beeld en een mening vormen. Ook sluiten zij aan bij de nationale actiedag die maandag 7 maart wordt georganiseerd door diverse radiostations. Leerlingen kunnen lege statiegeldflessen meenemen naar school, in de aula kunnen ze luisteren naar het speciale radioprogramma en in de kantine wordt iets lekkers verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

Op vrijdag 11 maart organiseren zij tussen 14.00 – 16.00 uur op school diverse acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de oorlog in de Oekraïne. Zo organiseren de leerlingen van de klassen 1 t/m 3 een ‘kleintje Fancy Fair’ en proberen de bovenbouwleerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen tijdens een sportactiviteit. Ook organiseren leerlingen een benefietconcert en een expositie.

Om 16.00 uur organiseren zij in de aula een forumdiscussie met Rusland-deskundigen prof. Dr. Hans van Koningsbrugge, directeur van het Nederland-Rusland Centrum en historicus Nicolaas A. Kraft van Ermel. De heer Kraft van Ermel is gepromoveerd op het onderwerp Oekraïne. Beide heren verschenen de afgelopen week in diverse landelijke programma’s. om de situatie te duiden. Op 11 maart vertellen zij o.a. hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan. Bezoekers kunnen vragen stellen en na afloop een vrijwillige bijdrage achterlaten.

“We hopen dat iedereen zich in wil zetten voor deze actie zodat we een mooi bedrag voor de slachtoffers in Oekraïne over kunnen maken naar Giro 555”, aldus Ralf Buiter.

Tiplijn