Open huis Drenthe College op 9 en 10 maart

Open huis Drenthe College op 9 en 10 maart

Drenthe College houdt op woensdag 9 en donderdag 10 maart Open Huis.

Iedereen die zich oriënteert op een mbo-vervolgstudie is van harte welkom om tussen 16.00 en 20.00 uur de schoolgebouwen in Assen, Emmen of Meppel te bezoeken. De locatie in Meppel opent op 10 maart haar deuren.

Studiekiezers worden verzocht zich van te voren aan te melden via drenthecollege.nl/events. Na aanmelding ontvangen zij een e-ticket. Dit is het toegangsbewijs. Wil jij je ouders/verzorgers of andere gezinsleden meenemen? Dat kan! Zij hoeven zich niet te registreren. Naast vmbo-leerlingen zijn ook geïnteresseerden in volwassenenonderwijs en havisten die zich oriënteren op een praktijkgerichte mbo-opleiding van harte welkom.

Voorlichting/Workshop
Bezoekers volgen tijdens het Open Huis een voorlichting/workshop van een opleiding(srichting) en krijgen naderhand de mogelijkheid om door het gebouw te lopen, sfeer te proeven, praktijklokalen te bezoeken en in gesprek te gaan met studenten en docenten. Ook adviseurs van het Begeleiding & Adviesteam zijn op het Open Huis te vinden. Zij kunnen helpen bij het vinden van de juiste opleiding en vragen over extra (zorg)ondersteuning beantwoorden. Uiteraard wordt tijdens het Open Huis rekening gehouden met de basisregels van het RIVM.

Beste opleidingen van Nederland
Speciale aandacht is er voor de mbo-opleidingen van Drenthe College die tot Topopleiding en/of Beste opleiding van Nederland zijn verkozen. Zo mogen de kappersopleidingen en horeca-opleidingen - Kok, Zelfstandig Werkend Kok en Leidinggevende Keuken - zich een jaar lang Beste opleiding van Nederland noemen. De chauffeurs en de opleidingen Sociale & Maatschappelijke Zorg, Industrie- & Vliegtuigtechniek en Voertuigtechniek hebben de beste mbo-opleiding van Noord-Nederland en de mbo-opleidingen Timmerman, Allround Timmerman, Middenkaderfunctionaris) en Werkvoorbereider Fabricage mogen het predicaat Topopleiding voeren.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op drenthecollege.nl/studiekeuze. Bekijk de virtuele rondleidingen van de DC-locaties, kom in contact met studenten, lees ervaringsverhalen of doe de beroepskeuzetest. Ook is het mogelijk om op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur contact op te nemen met het Infoteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0800-8812345 (gratis), WhatsApp: 06 30229732 of via de live-chat op drenthecollege.nl.

Tiplijn