In september 2019 is het Asser Sportakkoord vastgesteld en zijn er volop ontwikkelingen geweest ten gunste van de sport in Assen.

Nu is het tijd om ook politieke keuzes te maken voor sport en bewegen. De partijen kunnen nu laten zien waar ze voor staan!

Het Asser Sportakkoord heeft als ambitie “dat iedereen in Assen moet kunnen sporten en bewegen” en “dat we een stad zijn om trots op te zijn”. Draagvlak voor en commitment op het Asser Sportakkoord binnen de gemeenteraad is essentieel voor de kracht en het effect van het Asser Sportakkoord. Het moment dat de gemeenteraad centraal staat, en dat is nu zo vlak voor de verkiezingen, is ook het geëigende moment om sport- en beweegbeleid te bespreken. Op deze manier kunnen zowel partijen als kiezers positie kiezen en is er een basis voor een krachtig sportbeleid voor de toekomst.

Sportstad Assen heeft hierop geanticipeerd met de organisatie van het Sportdebat. Maar ook door het laten analyseren van de huidige sport- en beweegsituatie en het laten ontwikkelen van koersvoorstellen door externe experts. Uiteraard met name gebouwd op de ervaringen van lokaal betrokkenen.
Samen met partners uit de sport worden een aantal uitkomsten van de eerste bevindingen uit het koersdocument besproken om aansluitend het debat te houden waarin de partijen worden uitgedaagd het belang van sport in hun verkiezingsprogramma toe te lichten.

De avond wordt georganiseerd in Quintus, Dr. Nassau College in de Aula. Iedereen is welkom. Voor alle informatie en de wijze van aanmelding zie https://www.assensportstad.nl/activiteiten

Tiplijn