Officiële opening kunstgrasveld LTC Marcel J. de Jong

Officiële opening kunstgrasveld LTC

Gisteren is het nieuwe kunstgrasveld op het sportcomplex van voetbalvereniging LTC uit Assen officieel in gebruik genomen.

Met de aanleg van dit veld beschikt de vereniging weer over voldoende capaciteit om alle leden te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. In aanwezigheid van de voorzitter van LTC, de uitvoerders, sponsoren, leden en andere belangstellenden, verrichten enkele jeugdspelers van de vereniging met de wethouder de opening van het veld door samen een balletje te trappen.

Het aantal leden van voetbalvereniging  LTC is de afgelopen jaren flink gestegen. De bestaande velden boden daardoor onvoldoende ruimte voor alle trainingen en wedstrijden. Ook liet de kwaliteit van het oude (gras) trainingsveld te wensen over. “Bij regen was het veld te nat en bij zonnig weer te droog” vertelt voorzitter Marco ter Harmsel. “Hierdoor kwamen trainingen regelmatig te vervallen. We waren dan ook zeer blij toen de gemeenteraad in april 2021 instemde met de aanleg van een tweede kunstgrasveld. Hiermee beschikt onze vereniging weer over voldoende faciliteiten om de vele jeugd- en seniorenteams hun favoriete sport te laten beoefenen.”

Duurzaam kunstgrasveld

Ook wethouder Bergsma is blij dat er een tweede kunstgrasveld bij LTC is gerealiseerd. “Dit nieuwe kunstgrasveld zorgt ervoor dat weer meer Assenaren kunnen sporten. En het is het eerste kunstgrasveld in onze gemeente met korrels van kurk als opvulling in plaats van korrels van rubber. Kurk is een natuurlijk product en daarom veel milieuvriendelijker dan het rubbergranulaat dat we tot nu in onze kunstgrasvelden gebruiken. We vinden duurzaamheid belangrijk, en daarom gaan we de komende jaren ook de andere kunstgrasvelden vervangen door velden met duurzame korrels”.

Veld al volop in gebruik

In de laatste maanden van 2021 hebben de uitvoerders van de Antea-groep en Sweco hard gewerkt aan de aanleg van het kunstgrasveld. Mede door de gunstige weersomstandigheden en een strakke planning kon het veld eind november al technisch goedgekeurd worden. “Hoewel er de afgelopen periode al intensief gebruik is gemaakt van het nieuwe veld, wilden we het veld graag ook nog officieel en feestelijke openen. Dat zou al in januari, maar door de coronamaatregelen moesten we het uitstellen. We zijn blij dat de opening vandaag wel door kon gaan” aldus een tevreden voorzitter van LTC.

Tiplijn