Maximale koopsom starterslening verhoogd

Maximale koopsom starterslening verhoogd

Bent u op zoek naar uw eerste koopwoning? Dan kunt u gebruik maken van de starterslening.

Dit is een extra lening van de gemeente, waarmee u het verschil tussen uw maximale hypotheek en de aankoopsom van uw woning kunt overbruggen. De maximale koopsom voor de starterslening is dit jaar verhoogd naar ¬250.000.

Vanwege de sterke stijging van de woningprijzen, zijn er minder woningen beschikbaar voor starters onder de eerder gestelde grens van ¬189.000 . Daarom heeft de gemeente de grens voor een starterslening verhoogd naar ¬250.000. Hiermee willen we starters graag een steuntje in de rug geven bij het kopen van hun eerste woning.

De starterslening vult het verschil op tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De lening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan zo soms tóch gekocht worden. Voor de starterslening betaalt u de eerste 3 jaar geen maandlasten.

Wilt u meer weten over de starterslening? Of wilt u weten of u in aanmerking komt voor de lening? Kijk dan op onze website: www.assen.nl/starterslening. Hier vindt u ook de voorwaarden voor het afsluiten van de lening.

Tiplijn