Bouw van 23 woningen in Kloosterveen is van start gegaan

Bouw van 23 woningen in Kloosterveen is van start gegaan

De bouw van 23 woningen in Kloosterveen, Assen, is van start gegaan.

Om dit bijzondere moment te vieren heeft in het wijkcentrum op woensdag 2 februari 2022 een Start Bouwbijeenkomst plaatsgevonden. Samen met wethouder Pauwels, de toekomstige bewoners, de Gemeente Assen, De Realisatie en HTO Aannemingsbedrijf is er geproost op een voorspoedige bouw. Uiteraard vonden de festiviteiten plaats met inachtneming van de geldende Corona maatregelen.

De heugelijke middag vond plaats in het wijkcentrum direct achter de bouwlocatie. Wethouder Pauwels heette in haar speech alle toekomstige bewoners welkom, waarna met alle aanwezigen werd aftegeld en de bouw werd ingeluid. Tegelijk werd een levensgrote champagnefles ontkurkt  en werd de binnenplaats gekleurd door alle confetti. Aansluitend hadden de toekomstige bewoners de mogelijkheid om elkaar te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Het project Kade 23 bestaat zoals de naam al aangeeft uit 23 kadewoningen. Het is gelegen aan de Oostergracht in Kloosterveen, een nieuwe wijk in Assen. Wat de woningen bijzonder maakt is dat ze in een lichte boog mee vormen met de gracht.

De Realisatie heeft het project binnen een jaar ontwikkeld en verkocht. De bouw wordt uitgevoerd door HTO Aannemingsbedrijf uit Assen, naar verwachting zal de oplevering van de woningen begin 2023 plaatsvinden.

Tiplijn