Online petitie gestart voor behouden Johan Willem Friso Kazerne Assen

Online petitie gestart voor behouden Johan Willem Friso Kazerne Assen

Er is een online petitie gestart voor het behouden van de Johan Willem Friso Kazerne in Assen.

Hoewel er nog geen formeel besluit is genomen, heeft staatssecretaris Van der Maat van defensie tijdens een overleg met een Drentse delegatie aangegeven dat sluiting van de Asser kazerne voor hem op termijn een serieuze optie is. De komende periode wordt hier verder over gesproken door de provincie, de gemeente en de staatssecretaris.

Mocht de kazerne in Assen dicht gaan, dan gaan er 1000 directe banen, en 500 opleidingsplaatsen en de daarbij behorende indirecte werkgelegenheid in de regio Assen verloren.

De Drentse delegatie heeft onder andere benadrukt dat Assen al meer dan honderdvijfentwintig jaar garnizoensstad is. Dat heeft in de loop der jaren geleid tot een verbondenheid tussen inwoners van de stad en defensiepersoneel. Het grote draagvlak voor de kazerne is ook gebleken bij de eerdere pogingen tot sluiting. Ook hebben ze er op gewezen dat de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het ministerie van Justitie en Veiligheid op het kazerneterrein is gevestigd. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in haar huisvesting. Daarnaast heeft de kazerne een belangrijke functie voor de Veiligheidsregio Drenthe. De kazerne dient als crisisopvang bij calamiteiten en wordt ook gebruikt voor trainingen van politie, justitie en ambulancevervoer.

Mensen die ook de petitie willen steunen en tekeken kunnen dat via deze link doen.

Tiplijn