Assen zet in op versterken vrijetijdseconomie

Assen zet in op versterken vrijetijdseconomie

Een herkenbaar profiel van de stad, actief samenwerken en het aanbod op orde. Dat zijn de drie sporen waarlangs het college van B&W de vrijetijdseconomie in Assen samen met de sector wil versterken. Met als gezamenlijk doel dat inwoners meer gebruik gaan maken van alle mogelijkheden om te recreëren en dat er meer bezoekers naar de stad komen.

Dit staat in de agenda en actieplan dat de gemeente in samenwerking met een afvaardiging van de vrijetijdssector heeft opgesteld voor de periode van 2022-2027. Het college van B&W gaat dit plan nu voorleggen aan de gemeenteraad.

Belang van de vrijetijdssector
Wethouder Bergsma (recreatie en toerisme): Met ons complete vrijetijdsaanbod en de sterke, creatieve en ambitieuze ondernemers hebben we heel veel te bieden aan onze inwoners en aan toeristen. Met dit plan benutten we samen met de sector kansen en halen we de komende vijf jaar alles eruit wat erin zit. Dat is belangrijk, want toerisme en recreatie dragen bij aan de welvaart, het welzijn én de leefbaarheid van onze stad.  Wethouder Pauwels (economische zaken) vult aan: De vrijetijdssector wordt zwaar getroffen door de Covid-19 pandemie en maatregelen. Dit maakt de uitvoering van dit plan extra urgent. Om er een succes van te maken willen we vanuit de gemeente hieraan bijdragen door te zorgen voor een aantrekkelijke en levendige binnenstad. En er tegelijkertijd erop in te zetten dat onze landschappelijke kwaliteiten en erfgoed beleefbaar worden voor iedereen. Vrijetijdseconomie versterkt ons woon-, werk en leefklimaat. 

Unieke combinatie
De provinciehoofdstad Assen biedt alle voorzieningen en de dynamiek van een moderne, middelgrote stad met een dorps karakter en is erg goed bereikbaar. Tegelijkertijd wordt de stad omringd door prachtige natuur en landschappen. Deze unieke combinatie trekt jaarlijks veel inwoners en bezoekers.

iStock
Tiplijn