Asser sportclubs HVA, The Pioneers, vv LEO en vv LTC ontvangen gezondere kantine certificaat

Asser sportclubs HVA, The Pioneers, vv LEO en vv LTC ontvangen gezondere kantine certificaat

Vorige week heeft de wethouder vier Asser sportclubs mogen verblijden met het officiële JOGG-Teamfit certificaat voor hun gezondere kantine. Vanwege de huidige coronamaatregelen is de oorspronkelijk geplande fysieke bijeenkomst in een online jasje geschoven.

Vaart Welzijn studenten (aan de Hanze Hogeschool) Daan Scholtens en Gijs van Dijk hebben de organisatie van de uitreiking op zich genomen. Naast het versturen van de uitnodigingen hebben zij onder andere gezorgd dat de sportclubs voorafgaand aan de uitreiking allemaal in het bezit waren van een gesloten enveloppe met daarin het certificaat. HVA, The Pioneers, LEO en LTC hebben hun certificaat allemaal al in 2020 behaald, maar corona maakte ook het plannen van een uitreiking lastig. Ze zijn blij dat de uitreiking nu doorgang heeft kunnen vinden.

Studenten Daan en Gijs houden zich tijdens hun stage bezig met de gezonde sportomgeving in samenwerking met Wineke Holtrop JOGG-Teamfit coach Drenthe. Tijdens de online sessie hebben ze het gehad over de Teamfit werkwijze, de trajecten die de clubs hebben doorlopen richting een certificaat en hoe ze nog meer Asser clubs kunnen aanhaken, waaronder de inzet van de Drentse Gezonde Sportomgeving video die ze op dat moment hebben gelanceerd: Drentse Gezonde Sportomgeving - YouTube. Gemeente Assen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er een gezondere keuze beschikbaar is.

Wethouder Bob Bergsma: Gemeente Assen is sinds 2014 aangesloten bij JOGG en zet zich samen met andere partijen in de wijken in voor meer aandacht voor voeding, sport en bewegen. Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. Deze clubs mogen trots zijn op dit resultaat. 

Van elke club was iemand aanwezig om het certificaat in ontvangst te nemen, namelijk Piet de Lange van HVA, Camillo Hogenbirk van The Pioneers, Dineke de With van vv LEO en Marco ter Harmsel van vv LTC. Ook sponsorpartner Rabobank, die nauw betrokken was bij drie van de trajecten (HVA, LEO en LTC) ook in samenwerking met Drenthe gezond, was van de partij. Lammy Kobes, coördinator van dit project had vandaag het stokje aan Paul Berends overgedragen. HVA, LEO en LTC ontvingen van de Rabobank elk een cheque t.w.v. ¬200,- om te besteden ten goede van de gezonde sportomgeving.

Sinds 1 januari 2021 wordt er gewerkt met een nieuwe Teamfit werkwijze. Nu kunnen clubs challenges aan gaan en badges en topprestatiebadges verdienen. Ook aan de slag? Neem contact op met Jort van Straten van Vaart Welzijn Assen.

iStock
Tiplijn