Brandstof TDI produceert audiovoorstelling Kahraman in de vorm van een Beeldroman

Brandstof TDI produceert audiovoorstelling Kahraman in de vorm van een Beeldroman

Vanaf vandaag is de beeldroman Kahraman (Farsi voor held) gemaakt door de vooropleiding theater Brandstof TDI verkrijgbaar. De grafische beeldroman komt samen met een audiobeleving en vertelt een verhaal over de manier waarop wij denken in termen van helden en schurken. Via een immersieve 3D audiobeleving wordt de luisteraar meegenomen in het verhaal verteld door jongeren uit Nederland, Iran en Turkije. Kahraman is vanaf nu verkrijgbaar via de website van Garage TDI.

Kahraman is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Franse minister-president die een verblijfsvergunning geeft aan twee nieuwkomers nadat ze een heldendaad hebben verricht. Deze gebeurtenis zorgde voor interessante gespreken over hoe wij denken in termen van helden en schurken. Jongeren van Brandstof TDI hebben samen met drie nieuwkomers onder leiding van regisseur Zen Roorda dit verhaal bewerkt tot een audiobeleving. De beeldroman is ontworpen door Cezara Gurau, het geheel wordt sferisch ondersteund door celliste Amber Docters van Leeuwen.

Vanaf nu te koop via de website van Garage TDI
De grafische beeldroman is verkrijgbaar in twee varianten: een softcover variant en een hardcover variant. Het is mogelijk om het boek thuis te laten bezorgen of af te halen bij Garage TDI. Daarnaast zal de audiovoorstelling in 2022 ook te beleven zijn op festivals en op scholen.

23 januari audities vooropleiding Brandstof TDI
Op zondag 23 januari organiseert Garage TDI weer een auditie voor Het Ensemble van Brandstof TDI. Het Ensemble maakt voorstellingen, experimenteert met theatervormen en krijgt diverse lessen gericht op teksttoneel, improvisatie, performen, camera acteren, beweging en stemtraining. Jongeren tot 19 jaar kunnen auditie doen. De auditie-dag bestaat uit een motivatiegesprek en een speldag. Deelname aan de auditie is gratis. Aanmelden kan tot 20 januari via het aanmeldformulier op de website.

Over Garage TDI
Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, de theatervooropleiding Brandstof TDI en de eigen jeugdtheaterschool Dynamo TDI.

Mara Zuidema
Tiplijn