De laat-je-verrassen-wandelingen in Assen krijgt een vervolg

De laat-je-verrassen-wandelingen in Assen krijgt een vervolg

De laat-je-verrassen-wandelingen, het initiatief om tijdens de lockdown dit voorjaar toch nieuwe contacten te maken via een wandeldate, krijgt een vervolg. Heb jij in de komende donkere dagen behoefte aan contact, wil je nieuwe mensen leren kennen of ben je een fervent wandelaar zoek je daarvoor een wandelmaatje? Meld je dan aan voor een nieuwe serie laat-je-verrassen-wandelingen.

Anne Gietema en stadspredikant Bert Altena namen dit voorjaar het initiatief voor de laat-je-verrassen-wandeling. De verrassing zit vooral in de wandelpartner. Gietema: Als je je aanmeldt word je gekoppeld aan een van onze vrijwilligers waarmee je samen een wandeling maakt. Het startpunt van de wandeling is ook dit jaar weer het Duurzaamheidscentrum. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes door het Asser Bos. 

Het initiatief heeft volgens Gietema en Altena goed uitgepakt: We hebben ruim honderd wandeldates georganiseerd. Met name in de eerste periode, toen de lockdown nog van kracht was, hebben veel mensen gebruikt gemaakt van ons initiatief.  Gietema was best verbaast dat zoveel mensen zich opgaven en dat er blijkbaar behoefte aan was: Mooi vond ik ook dat veel verschillende mensen met uiteenlopende achtergronden meededen. Zo hebben we ook een aantal wandelingen met mensen uit het AZS georganiseerd. 

Nu onze wereld weer deels op slot gaat blaast Gietema het initiatief nieuw leven in. Meedoen is nog eenvoudiger geworden. Je kunt je aanmelden via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), via whatsapp (06-51655974) of via de facebookpagina. Iedereen kan meedoen, het is gratis en zonder verdere verplichtingen en je mag zo vaak meedoen als je wilt. 

Maurice Vos
Tiplijn