Schrijfactie Write for Rights op zaterdag 11 december in Jozefkerk

Schrijfactie Write for Rights op zaterdag 11 december in Jozefkerk

De jaarlijkse actie van Amnesty International Write for Rights wordt dit jaar gehouden in de Jozefkerk. Zaterdag 11 december is het gebouw open tussen 10:00 en 16:00 uur.

Doe mee en schrijf één of meer brieven om te pleiten voor de situatie van mensenrechtenactivisten. Ieder jaar rond de Dag van de mensenrechten (10 december) wordt deze schrijfactie in tal van plaatsen in het land gehouden. In Assen doen we daar vanzelfsprekend aan mee.

Amnesty International heeft tien personen geselecteerd, uit diverse landen en met verschillende achtergronden, voor wie actie wordt gevoerd. Voorbeeldbrieven liggen klaar en voor de verzending wordt gezorgd.

De jaarlijkse actie wereldwijd levert resultaat op en leidt tot vrijlating van gevangen of heropening van hun rechtszaak. Daarnaast is het voor degenen die zich inzetten voor hun politieke of humanitaire rechten belangrijk om te weten dat er internationaal aan hen wordt gedacht.

In de Jozefkerk is voldoende ruimte om u te ontvangen. Er wordt gewerkt aan een randprogramma met muziek en activiteiten. Doe ook mee en help om de actie te laten slagen.

Lukt het niet om langs te komen in de Jozefkerk zaterdag 11 december? Geen probleem, je kunt ook thuis de brieven schrijven. Klik op deze link van Amnesty en je ziet voor wie ze schrijven en hoe je een pakket thuisschrijven  kunt ontvangen.

Ben je benieuwd naar de resultaten van het werk van Amnesty? Zie de link voor de behaalde successen: amnesty.nl/wat-we-doen/onze-successen

Lammert Aling
Tiplijn