De meeste bomen en struiken verliezen weer hun bladeren. Daarom begint de gemeente Assen weer met het opruimen van het blad.

Dit doen ze niet overal, maar alleen op verhardingen en gazons. In de plantsoenen laten ze de bladeren liggen. Het is namelijk niet nodig om overal het blad op te ruimen. De bladeren vergaan vanzelf en zorgen voor voedsel. Daarnaast overwinteren er verschillende dieren en insecten. Zo helpen ze de natuur een handje. En hoewel de gemeente uiteraard zoveel mogelijk bladeren proberen op te ruimen kunnen ze dit niet overal tegelijk doen.

Bladeren in de tuin?
In de tuin kunt u bladeren daarom ook laten liggen, zo helpt u de natuur een handje. In de tuin adviseren zij om het blad wel van de verharding en het gazon weg te halen. Zo voorkomt u gladheid en kale plekken op uw gazon. Kijk op duurzaamheidscentrumassen.nl voor meer tips. Wilt u uw verzamelde bladeren kwijt? Dan kunt u deze in uw groene container kwijt. Heeft u daarna nog veel bladeren over, dan kunt u deze brengen naar de bladkorven, die ze verspreiden in Assen. Bekijk hier de locaties van de bladkorven.

iStock
Tiplijn