Drentse Scheurkalender wordt 29 november in De Nieuwe Kolk gepresenteerd

Drentse Scheurkalender wordt 29 november in De Nieuwe Kolk gepresenteerd

Op maandag 29 november wordt de Drentse Scheurkalender 2022 in De Nieuwe Kolk in Assen feestelijk gepresenteerd.

In 2018 werd de eerste Drentse Scheurkalender gelanceerd. Met een collectieve oproep om fotos in te sturen wat jou in Drenthe beweegt, raakt en/of blij maakt, werden honderden mensen in beweging gezet een foto in te sturen. Dit jaar werd een recordaantal van 2.000 fotos ingestuurd waaruit een jury een selectie heeft gemaakt. Het resultaat is een prachtige scheurkalender (4e editie) geworden, die het enthousiasme van heel veel Drenten 365 dagen in beeld brengt. Bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde.

Theater De Nieuwe Kolk
Dat het enthousiasme voor de scheurkalender niet alleen beperkt blijft tot (amateur) fotografen, blijkt uit de gastvrije uitnodiging van de gemeente Assen en binnenstadsorganisatie Vaart in Assen, die alle inzenders uitnodigen om de presentatie in Theater De Nieuwe Kolk in Assen te vieren. Wethouder Mirjam Pauwels overhandigt het eerste exemplaar. En daarmee sluit Assen precies aan op wat de initiatiefnemers met de scheurkalender beogen; mensen op een verrassende manier met elkaar in contact brengen. Na afloop van het officiële gedeelte krijgen de inzenders een gratis kalender aangeboden. Hét moment om zelf te zien of de inzending ook echt in de kalender staat.

Aanmelden
Alle inzenders hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de presentatie bij te wonen. Belangstellenden die ook willen komen, zijn van harte welkom. Iedereen dient zich, ivm een beperkt aantal plaatsen, vooraf aan te melden. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

iStock
Tiplijn