Minderjarig meisje aangehouden als verdachte van overval winkel Bremstraat

Minderjarig meisje aangehouden als verdachte van overval winkel Bremstraat

ASSEN – De politie heeft op 3 oktober 2024 een minderjarig meisje uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een winkel aan de Bremstraat. De overval vond plaats op donderdag 13 juni rond 17:45 uur, waarbij het personeel met een steekwapen werd bedreigd en er een geldbedrag werd buitgemaakt. Gelukkig raakte er niemand gewond.

De politie besloot na de overval beelden van de verdachte te tonen, met de gezichtskenmerken onherkenbaar gemaakt, aangezien er aanwijzingen waren dat het om een minderjarige dader ging. Nu de verdachte is opgepakt, heeft de politie deze beelden verwijderd en roept zij het publiek op om hetzelfde te doen.

De overval
Op 13 juni vluchtte de verdachte na de overval in de richting van de parkeerplaats aan de Sleutelbloemstraat. De politie voerde onmiddellijk ter plaatse een onderzoek uit, maar dit leidde destijds niet direct tot een aanhouding.

Signalement verdachte
De verdachte werd omschreven als een persoon met een lichte huidskleur. Tijdens de overval droeg zij een zwarte spijkerbroek, een hoodie, zwarte schoenen en een zonnebril met donkere glazen. Ook had zij een witte tas met zwarte accenten bij zich.

Getuigenoproep
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over de overval of de verdachte kort voor of na de overval in de omgeving van de winkel hebben gezien. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Online melden kan via meldmisdaadanoniem.nl.

De verdachte zit vast en wordt momenteel verhoord.

 

Tiplijn