Politie houdt preventieve fouilleeractie na geweldsincident en opstootjes

Politie houdt preventieve fouilleeractie na geweldsincident en opstootjes

Gisteravond heeft de politie op het Koopmansplein in Assen een groep van ongeveer dertig jongeren gecontroleerd. Dit gebeurde nadat eerder op de avond een geweldsincident in de Oude Molenstraat plaatsvond, waarbij een jongen gewond raakte.

De afgelopen weken zijn er vaker spanningen geweest in Assen. Gisteren escaleerde de situatie rond het begin van de avond toen een conflict tussen meerdere personen op de Oude Molenstraat uitbrak. Een minderjarige jongen raakte gewond en meldde mogelijk gestoken te zijn. Het slachtoffer, afkomstig uit Assen, werd naar het ziekenhuis gebracht. Een minderjarige jongen uit Gieten is als verdachte opgepakt.

Preventieve fouilleeractie op het Koopmansplein
Naar aanleiding van het incident besloot de politie later op de avond preventieve maatregelen te nemen op het nabijgelegen Koopmansplein. Rond half tien werden alle aanwezigen op het plein gecontroleerd. "We wilden er zeker van zijn dat niemand in het bezit was van wapens," aldus een woordvoerder van de politie.

Hoewel er tijdens de fouilleeractie geen wapens werden aangetroffen, werd de actie uitgevoerd omdat het Koopmansplein tot een veiligheidsrisicogebied behoort. De gecontroleerde jongeren werkten zonder problemen mee.

Tiplijn