Twee aanhoudingen in centrum van Assen bij conflicten met messen (Video) Erik Smit

Twee aanhoudingen in centrum van Assen bij conflicten met messen (Video)

Bij een twee conflicten in de binnenstad van Assen zijn afgelopen nacht twee personen aangehouden.

Agenten werden aan het begin van de nacht opgeroepen voor een mogelijke steekpartij aan de Singelpassage. Daar bleek een opstootje te zijn geweest tussen meerdere personen, van een steekpartij was geen sprake. De partijen die daarbij betrokken waren, waren gevlucht. Binnen een korte tijd kon toch een verdachte aan de Gedempte Singel worden aangehouden. 

De aangehouden verdachte is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Wat zijn rol in het conflict is geweest, is onbekend. Hij had nog een straf open staan voor een ander delict dus is hij overgebracht naar het cellencomplex.

Tweede conflict
Net nadat de politie de bovengenoemde zaak had afgehandeld en was vertrokken, trok een man een mes en bedreigde op de Brinkstraat een aantal personen. De man vroeg in eerste instantie om wat geld. Toen mensen dit niet wilden geven trok de man het mes en zwaaide ermee in het rond. Direct werd opnieuw 112 gebeld en niet veel later was de politie opnieuw met meerdere voertuigen ter plaatse. De man kon snel worden gevonden en werd, onder schot van een taser, geboeid. Bij het zien van de politie gooide de verdachte direct het mes op straat. De man is aangehouden en is overgebracht naar het cellencomplex. Door de politie wordt er een onderzoek opgestart.

Tiplijn