Workshop gezonde Surinaamse cola maken in Toko Mirami

Workshop gezonde Surinaamse cola maken in Toko Mirami

Anita Marskamp geeft op 12 mei bij Toko Mirami een workshop gezonde Surinaamse cola maken.

We weten allemaal wel dat frisdrank niet goed is voor onze gezondheid. Een suikertax vanuit de overheid ligt op de loer. Toch vinden we het lekker en nemen graag een glaasje, vooral kinderen. Hoe leuk is het dat we het ook zélf frisdrank kunnen maken, dat tevens ook nog gezond is.

Cola á la Fernandes
Anita Marskamp heeft de samenwerking opgezocht met Mirella van de Toko aan de Singelpassage. Niet alleen Nederlanders maar ook mensen met een Surinaamse afkomst hebben een sweet tooth zoals de Engelsen zeggen. Vandaar dat ze een cola gaan maken á la Fernandes, een heel bekende frisdrank onder de Surinaamse bevolking maar wat alle frisdrank liefhebbers zeker lekker gaan vinden.

Waterkefirdrank heeft een gezondheidsondersteunende werking, het is goed voor je darmflora.

Het is snel en makkelijk te maken. Waterkefir bestaat uit gummi-achtige korrels van bacteriën en gistcellen en Anita zal je laten zien hoe het bereid wordt. Het is niet moeilijk, je zult het zien. En als je goed voor deze levende organismen zorgt kun je steeds weer je eigen bubbelende drank maken waar je gerust een paar glaasjes per dag van kunt drinken! Op verzoek geeft Anita ook op scholen een workshop.

Opgave
De workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 12 mei bij Toko Mirami aan de Singelpassage 12. Daar kan men zich ook opgeven.

Er is plek voor 6 personen. De workshop duurt ong 1,5 uur. De kosten zijn 15 euro inclusief. Opgeven: Anita 0592-407874 Mirella 0592-481727

Tiplijn