Asser Mannenkoor start met nieuw zangseizoen

Asser Mannenkoor start met nieuw zangseizoen

's Morgens onder de douche of overdag op je werk zingen uit eigen repertoire is natuurlijk fijn, maar zingen in een koor geeft net dat beetje meer. Je leert nieuwe melodieën, je zingt met anderen mee, je krijgt aanwijzingen van de dirigent en het is bovendien gezellig. Dus: kom zingen bij het Asser Mannenkoor.

Het Asser Mannenkoor is opgericht in 1922 en biedt al meer dan een eeuw ruimte aan heren om samen te zingen. Wekelijks op de repetitie en minstens een maal per jaar een optreden voor publiek. Het repertoire is in die tijd meegegroeid van musicals uit de jaren dertig van de vorige eeuw tot hedendaagse ballads, alles in setting voor vierstemmig mannenkoor. Daarnaast geven we ook kleinere optredens in zorginstellingen, waarbij het repertoire wordt aangepast aan het publiek.

De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn in volle gang en die zullen uitmonden in oktober in een Dubbelconcert, een bijzonder gevarieerd optreden samen met het Asser gospelkoor El Elohiem. Verderop in oktober reist het koor naar het Duitse Esterwegen om in het Herinneringscentrum aldaar een optreden te verzorgen. In het centrum wordt aandacht besteed aan de 15 concentratiekampen die tussen 1933 en 1945 in het grensgebied met Groningen en Drenthe stonden; de zogenoemde Emslandlager. Het Asser Mannenkoor zingt daar o.a. het lied Moorsoldaten, dat in 1933 door 3 gevangenen van de kampen is gecomponeerd. In december presenteert het koor zich met Kerstconcerten in Rolde (Jacobuskerk) en Assen (RK-Kerk).

Informatie over het koor en de activiteiten is te vinden op assermannenkoor.nl.

Tiplijn