Jongerenpanel Oui We in Assen zoekt versterking

Jongerenpanel Oui We in Assen zoekt versterking

Jongerenpanel Oui We van De Nieuwe Kolk is op zoek naar een aanvulling van de groep. Het jongerenpanel, bestaand uit 16 tot en met 22-jarigen, organiseert evenementen met een maatschappelijk tintje en brengt jongeren in contact met cultuur. Dit doen zij onder leiding van De Nieuwe Kolk en coach Wesley Withagen.

Oui We is opgericht om jongeren meer te kunnen betrekken bij de invulling van activiteiten binnen De Nieuwe Kolk en om ze in contact te brengen met cultuur. Het panel organiseert evenementen, maakt content en geeft hun mening. De groep jongeren staat altijd open voor aanvullende ideeën en talenten. Daarom is Oui We op zoek naar versterking.

“Mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen”
Eén van de leden is Alaz Suliman (20). Toen hij werd benaderd voor Oui We keek hij even vreemd op. “Op het eerste gezicht leek het me eigenlijk niets voor mij. Ik ben niet heel erg bezig met kunst en cultuur”, legt hij uit. “Maar het organiseren van dingen en de ruimte om mijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen, leek mij wél wat. Ondanks mijn twijfel ben ik erin gestapt. En dat heeft goed uitgepakt, want ik heb er nooit spijt van gekregen.”

Volgens Alaz krijgen alle leden van het panel de ruimte om te doen waar ze goed in zijn of aan de slag te gaan met wat ze graag doen. “Het geeft je echt een mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Op een manier zoals je dat niet op school kunt. Je kunt er echt heel veel uithalen. En het is nog gezellig en leuk ook.”

Van kledingruil tot podcast: “Ruimte om je eigen ideeën uit te voeren”
Oui We organiseert verschillende activiteiten voor jongeren in Assen. Een mooi voorbeeld is de kledingruil afgelopen februari. “Die was zo succesvol”, blikt Alaz terug. “Bizar hoe druk het was. Mooi hoe trots je daar dan als groep op kunt zijn.” Een ander hoogtepunt noemt Alaz de totstandkoming van een podcast rond de Tweede Kamerverkiezingen. “Daarvoor mocht ik in gesprek met vijf politici. Het is mooi dat je de ruimte krijgt om je eigen ideeën uit te voeren.”

Open Podium tijdens Preuvenement
Ook voor de komende tijd staan er weer verschillende mooie activiteiten op het programma waar Oui We bij betrokken is. Eén van die activiteiten is het Preuvenement in het laatste weekend van augustus. Tijdens het jaarlijkse culturele en culinaire festival organiseren de jongeren een Open Podium en Cosplay Catwalk waarop talentvolle jongeren in de spotlights worden gezet. Jongeren die van deze kans gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via dnk.nl/nieuws/open-podium-ouiwe-preuvenement.

Aanmelden
Jongeren met een grote passie voor (podium)kunst, literatuur en cinema kunnen zich aanmelden voor het jongerenpanel via www.dnk.nl/ouiwe. “Twijfel je nog?”, begint Alaz. “Ga gewoon met ons in gesprek. Wie weet hoe het voor jou uitpakt!” Geïnteresseerden kunnen ook altijd contact opnemen met het jongerenpanel via Instagram: www.instagram.com/ouiwe_assen.

Tiplijn