Moviemakers reikt Oscars uit op basisscholen in Assen en Tynaarlo

Moviemakers reikt Oscars uit op basisscholen in Assen en Tynaarlo

Op 10 en 11 ontvingen leerlingen op verschillende scholen in Assen en Tynaarlo de Moviemakers Oscars.

Moviemakers is een project uit het Cultuurmenu van het ICO Partner in Kunst & Cultuur waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 leren hoe ze een eigen film kunnen maken. De lessen worden gegeven door mediadocenten van het ICO.

Moviemakers
In vier tot vijf weken werken de leerlingen in groepjes aan een korte film; van storyboard tot eindmontage. Dit doen ze met behulp van fotocamera’s of tablets. Via een verborgen YouTube-kanaal kunnen alle leerlingen uit de gemeente elkaars filmpjes zien. Aan het eind van het schooljaar kiest een jury de winnende filmpjes voor onder andere beste acteur, beste muziekkeuze en beste camerawerk.

Oscars: de podcast
De mediadocenten verrassen de winnende groepjes op school met een bezoek én een Oscar! De uitreiking is altijd een feestelijk moment. De leerlingen zijn erg enthousiast en trots als ze een award in ontvangst nemen. Voor het eerst heeft het ICO een podcast gemaakt van de uitreiking. Zodat ook ouders, opa’s en oma’s, ooms, tantes en vrienden mee kunnen genieten. De podcast bestaat uit twee delen en vind je op: methetico.nl/oscars.

Cultuurmenu
Het Cultuurmenu wordt georganiseerd door het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Een kunst- en cultuurprogramma voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 uit van het primair onderwijs. De leerlingen maken kennis met allerlei kunstdisciplines zoals beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

Tiplijn