De Nieuwe Kolk zet WijkJury Assen voort

De Nieuwe Kolk zet WijkJury Assen voort

De Nieuwe Kolk zet ook in het nieuwe theaterseizoen de WijkJury Assen voort, een initiatief dat theaterbezoek toegankelijk maakt voor alle inwoners van de Gemeente Assen, ongeacht afkomst, religie, sociale klasse of opleidingsniveau.

De WijkJury Assen bestaat uit een groep van circa 12 Assenaren die normaal gesproken weinig of niet naar het theater komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze niet goed weten bij welke voorstelling ze moeten beginnen, of omdat ze er geen geld voor hebben. Als WijkJury bezoekt de groep onder leiding van Monique Verheugt zo’n 10 geselecteerde voorstellingen gedurende het theaterseizoen, dat loopt van september 2024 tot en met juni 2025. Na elke voorstelling heeft de WijkJury een gesprek met de makers om vervolgens een goed oordeel te kunnen vormen over de voorstelling. Aan het eind van het seizoen kiest en kroont de Jury een favoriet: de Keuze van de WijkJury.

Geïnteresseerden voor de WijkJury Assen kunnen zich tot uiterlijk 23 juni 2024 aanmelden via dnk.nl/wijkjury.

Landelijke Inspiratie
De WijkJury is geïnspireerd door het landelijke initiatief van theatermaakster en actrice Adelheid Roosen (Female Economy). Sinds de start in Amsterdam in 2009, heeft de WijkJury vele nieuwe theaterliefhebbers uit onverwachte hoeken weten te bereiken. Ondertussen is de WijkJury in diverse steden zoals Utrecht, Den Haag, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Deventer een bekend fenomeen.

Tiplijn