Verkeerschaos rond ziekenhuis Assen door losgeschoten container

Verkeerschaos rond ziekenhuis Assen door losgeschoten container

Verkeerschaos in Assen. Een container op een trailer van een vrachtwagen is dinsdagmiddag losgekomen en doorgeschoten naar de voorste container op de vrachtwagen.

Dit gebeurde bij de verkeerslichten op de Europaweg-Zuid, ter hoogte van het Wilhelmina Ziekenhuis. Vermoedelijk moest de vrachtwagen remmen en schoot de container los. De vrachtwagen kan in ieder geval geen meter meer rijden en dat zorgt voor een flinke verkeerschaos.

Het verkeer staat tot bijna het station in Assen vast. Medewerkers van de provincie en de politie zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te begeleiden. De Europaweg-Zuid, is vanaf de Overcingellaan Ovonde tot aan het WZA door de politie afgesloten. Weggebruikers die richting de Overcingellaan willen rijden kunnen dat nog wel. Alleen de weg richting het ziekenhuis is dicht.

Een berger is aanwezig om te proberen de container te bergen. Dit lukte niet. Er is nu een mobiele kraan van Mammoet aanwezig om de container op te tillen. De weg zal nog enige tijd afgesloten blijven.

Tiplijn