Assen krijgt vijf nieuwe permanente 4 Mijl-wijkroutes

Assen krijgt vijf nieuwe permanente 4 Mijl-wijkroutes

Bewegen en sporten staat al jaren hoog in het vaandel bij de organisatoren van de 4 Mijl van Assen, niet alleen op de dag van de 4 Mijl van Assen zelf, maar het hele jaar door. Sinds een aantal jaar beschikt de wijk Marsdijk al over een permanent uitgezette 4 Mijl route, die veelvuldig wordt benut door onder andere wandelaars, hardlopers en skeelers. In een mooie samenwerking met Vaart Welzijn, Mijn Buurt Assen, de Gemeente Assen en de provincie Drenthe is het gelukt om maar liefst vijf nieuwe permanente routes uit te zetten in Asser woonwijken.

De nieuwe routes zijn professioneel uitgezet door middel van vaste bewegwijzering. Ook zijn de nieuwe wijkroutes te downloaden op (telefoon)applicaties voor wandelen en hardlopen. Kortom, een prachtige uitbreiding aan mogelijkheden om te bewegen. Op 5 april om 09:30 uur zullen de nieuwe routes in het Anne Frank Park officieel worden geopend.

Met de inzet van Loopgroep Kloosterveen, Recreatieschap Drenthe, Visser Print en Sign en Univé zijn nieuwe wijkroutes gerealiseerd in Assen Oost, Baggelhuizen, Kloosterveen, Lariks en Pittelo.

Zoveel permanent bewegwijzerde 4 Mijl routes in een stad is uniek in Nederland. Hieraan gaan niet alleen hardlopers veel plezier beleven, maar ook wandelaars en andere inwoners van Assen. Ook kun je de routes natuurlijk gedeeltelijk afleggen.

Start inschrijving 4 Mijl van Assen op 21 september
Na de afsluitende openingshandeling van de permanente 4 Mijl wijkroutes wordt de online inschrijving geopend voor de 7e editie van de 4 Mijl van Assen op 21 sep 2024. Er wordt een video-impressie getoond van de 4 Mijl van Assen 2023 en de promotievideo voor dit jaar. Na afloop is er gelegenheid om gezellig bij te praten onder het genot van een kopje koffie/thee.

Tiplijn